Vårrengjøring i garasjen

boden garasjen sportsboden Aug 14, 2020

Garasjen er ikke lenger bare et rom for bilen, men for mange har det blitt et ekstra rom med lagringsplass. Men, det som ofte skjer når man flytter inn et sted, er at man bruker garasjen som mellomlagringssted mens man holder på å innrede huset, uten at man har laget seg noe system i forkant. I tillegg er det en del utstyr som trengs og lagres der, man stuer mer og mer ting inn, gjerne ting man ikke vet hvor man skal gjøre av, og det hoper seg opp.

Bilen er det ikke en gang plass til, og jo mer hverdagen tar oss, jo mer utsetter vi opprydningen i garasjen. Vi ser jo ikke det rotet i hverdagen, annet enn når man må inn å hente noe, så det er lett å prioritere alt man må gjøre inne i huset i stedet. Men for mange er, og blir den en hodepine, og vi får ikke ordentlig ro i sjela før vi har tatt tak i det og ryddet opp og laget ordentlige system der.

Men, når man skal komme i gang å lage gode og smarte systemer, trenger man først å minimere mengden av ting. Mer om hvordan du kommer i gang, kan du lese her.

Etter å ha redusert mengden av ting i garasjen, er det mye enklere og ikke minst hyggeligere å starte med selve organiseringen av garasjen. Nå vil det også lettere å danne seg et bilde av hvordan det kommer til å se ut til slutt. Kanskje har det dukket opp noen nye ideer til hvordan du kan utnytte plassen bedre?

Nå er tiden inne for å lage en mer konkret plan.
Skal garasjen brukes slik den er eller skal den deles opp i ulike soner?
Hvilke ting ønsker du å oppbevare i garasjen?
Om du ikke har noe ekstra lagringsplass inne i huset, trenger du kanskje å lagre ting du vil ta vare på, sesongting, julepynt, påskepynt etc.
I såfall er det viktig å tenke på hva det er som tåler å stå i garasjen over vinteren. Er garasjen helt tørr? Om garasjen er isolert eller du har noen form for oppvarming der, trenger du ikke tenke så mye på dette annet enn at du da må huske på å sette på varmen når kulda kommer. Endel ting tåler ikke minusgrader, f.eks. maling. I tillegg kan enkelte ting bli fuktige og ødelagte selv om de er pakket i enkle esker/kasser. Om du allikevel må oppbevare disse tingene i garasjen, kan det være lurt å velge oppbevaringskasser som tåler litt mer.

Så, hva trenger du av utstyr til å komme deg videre? Hva må du kjøpe? Er det noe du ønsker å lage selv, f.eks. hyller til oppbevaring? Hvor mange oppbevaringsbokser/kasser trenger du og hvilke størrelse skal de være?


Del opp i ulike kategorier når du skal organisere tingene dine, og merk kassene/boksene godt. Velg bokser/kasser som er enkle å stable oppå hverandre. Bruk gjennomsiktige kasser med lokk, så ser du hva som inni kassene. På den måten blir det enda enklere å finne igjen det du trenger.

Lag deg en liste over hva du trenger, også omtrent antall bokser. Husk også merkepenn! For å spare litt tid, kan det være lurt å ha sjekket på nett i forkant, hvilke butikker som har akkurat det du trenger, så går handlerunden mye raskere.
Så gjenstår det bare å starte organiseringen!
 
Vil du ha oppskrifter og smarte verktøy til å organisere garasjen og andre rom og ting i hjemmet? Bli med inn i Organiseringsportalen! Medlemsportalen som gir deg alt du trenger for å få en ryddig og organisert hverdag! Klikk deg inn HER.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.