Oppbevaring vaskerom

Et rotete vaskerom er ikke gøy, og det dreper fort både glede og inspirasjon. Og har du ikke et godt nok system på vaskerommet, stopper det fort opp. Og stopper det opp på vaskerommet, stopper hele hverdagsflyten opp. Men det finnes en vei ut av dette: Nemlig smarte løsninger som gjør at det er lett å bruke og lett å holde vaskerommet ryddig.

Løsningen på ditt problem er smart organisering av vaskerommet der selv et lite vaskerom kan gi ting sin faste plass - og der du får glede av hele rommet.


Slik får du orden på vaskerommet

Her er noen tips som kan hjelpe deg til å lykkes med vaskerommet. Disse tipsene er basert på vår lidenskap og glede i å ha et organisert hjem som frigjør tid til å gjøre andre ting du synes er morsommere enn på rydding og husarbeid.. Dette er prinsipper vi jobber etter når vi hjelper andre med å rydde hjemme hos dem, og prinsipper vi ser fungerer over lengre tid - også der man er mange medlemmer i familien.

Tips: Snarveien til et praktisk vaskerom

Hvis du ønsker våre KONKRETE tips der vi viser i detaljer hvordan vi profesjonelt organiserer vaskerommet hjemme og hos våre kunder, så vil vi anbefale deg å kjøpe vårt onlinekurs organisering av vaskerommet. Der får du ikke bare vite hva som bør gjøres, men også hvordan vi gjør det. Du kan få umiddelbar tilgang til det nå ved å melde deg på her: www.smartorganisering.no/KURS

Hvis du ønsker å spare tid og aller helst få noen hjem til deg for å få orden på vaskerommet, så kan du leie inn våre profesjonelle tjenester. Vi lever av å tilby folk organiseringshjelp hjemme. I løpet av noen dager forvandler vi kaos og rot i hele hjemmet, til enkle, smarte systemer og wowrom, og på den måten har vi gitt mange familier økt glede og frihet i hverdagen.

Ok, her kommer tipsene til å få orden på vaskerommet:

organisere vaskerom


Smarte løsninger vaskerom

Oppbevaring av klesvasken - få et godt system med enkle grep

Mange samler klesvasken i én skittentøyskurv, og når den er full så flyter den over. Når man så skal sette på vaskemaskinen, ender det ofte opp med at man tømmer tøyet ut på gulvet for å sortere på farger, og rotet er uunngåelig.

Nøkkelen til et godt system for klesvasken er å ha flere skittentøyskurver, der det er tydelig merket hvilken kurv som er til hva. Da kan hvert familiemedlem selv klare å legge rett plagg på rett sted, og bare der har du spart deg for mye rot og uønsket tidsbruk.

Jeg anbefaler å ha én kurv for hvitt tøy, èn for mørkt tøy, èn for treningstøy, én for håndklær og sengetøy osv.

 

Oppbevaring av vaskemiddel med mer

Videre må alt som har med vaskemaskinen og tørketrommelen å gjøre ha sin faste plass. Vaskepulver for hvitt tøy og farget/ kulørt tøy . Kanskje du også har eget vaskemiddel for sportstøy? I tillegg har man gjerne Biotex eller annen flekkfjerning, og du har kanskje vaskeballer, tromleballer og mer til? Alt dette må ha sin faste plass.

Så lag en fast plass til hver enkelt ting, og merk plassen. På denne måten klarer de andre i familien også å sette ting på rett plass. Dermed får du orden i "sysakene" eller vaskesakene om du vil;)

 

En praktisk og ryddig arbeidsstasjon for klesvask

Alt skal skje på det som ofte er et lite vaskerom. Man oppbevarer klesvasken før det vaskes, deretter vasker man, og man tørker. Til slutt skal man sortere og brette vasken. Alt dette krever plass.

Nøkkelen for et lettbrukt vaskerom er å ha en praktisk og ryddig arbeidstasjon, som følger rekkefølgen du gjør ting i.

Så hvis du kan få det til, anbefaler jeg å kunne jobbe fra høyre mot venstre, eller motsatt. Poenget er at man gjør ting i rekkefølge: Skittentøyskurver, vaskemaskin, tørketrommel, brettestasjon. Og hvis du vil at det rene tøyet skal være på vaskerommet: oppbevaring for rent tøy.

Da kan du med minst mulig energi flytte et skittent klesplagg gjennom arbeidsstasjonen til det er rent og klart for ny bruk.


Tips til arbeidsstasjonen

Når hverdagen er hektisk, er det ikke alltid så lett å få tid til annet et å få vasket og tørket gjennom tøyet. Og det tenker jeg er greit, så lenge du har et sted å legge det rene tøyet. Mange legger alle rene klær på brettebenken og lar de ligge der til man får tid til å brette dem. Problemet med det er at det da ofte "renner over" og at du til slutt ikke har igjen noen plass til å brette klærne, når du endelig skal gå i gang med den jobben. Ha derfor en stor kurv stående på benken, som samler alt det rene tøyet.

Så vil jeg dele et tips til arbeidsstasjonen. Ha en fast kurv eller en boks der du kan legge "single sokker". Man får nesten alltid en eller annen sokk som ikke lar seg "pare" med sin neste, og dermed blir den liggende alene. Noen praktiserer at sokken da legges i renttøyet til sokkens eier, mens andre har en egen oppbevaring for rene men single sokker. Vær bevisst på hva du velger.

Et annet tips er å ha god belysning. Mange ganger er vaskerommet dårlig belyst, og da er det slitsom å skille farge fra farge, og i det hele tatt å oppholde seg der. Så sørg for å ha god belysning som gjør klesvasken lettere.

Det er også smart å ha en søppelbøtte på vaskerommet. Man tømmer gjerne lo fra tørketrommelen, og hvis du ikke har en plass å kaste den så blir den fort lagt til side, og av og til glemt. De som har små barn vet at de gjerne kan ta med seg steiner, pinner, kongler og alt mulig annet i bukselommene sine. Da er det greit å ha en søppelbøtte å kaste dette i.


Er du fortsatt usikker på hvordan du skal løse dine vaskeromsutfordringer? Ta kontakt på [email protected] eller ring 92 25 16 87 for en gratis befaring.