Smarte løsninger i  entre

Smart oppbevaring gang

Du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Åpner døra... fullstendig kaos! Sko, jakker, sekker, luer, votter etc. ligger slengt utover hele gulvet. Lufta går fullstendig ut av deg... Høres det kjent ut?

Gangen er nok for mange et slags ikke-rom. I gangen får gjestene et første møte med hvem som bor der. Her skal man på få kvadratmetre ha plass til oppbevaring av tøy og sko, nøkler og annet utstyr, men i tillegg også passe på at det er hyggelig å komme hjem og at gjester også føler seg velkommen.

Mange opplever stor frustrasjon rundt gangen, og synes det er vanskelig å holde orden her. Noen opplever at de har for liten gang, og rett og slett for liten plass til alt de vil ha lagret her. Andre har i utgangspunktet nok plass, men skuffer og skap fylles opp til randen, og de klarer ikke finne noen gode løsninger som ivaretar rotet. Så hvordan skal man skape et godt system som holder gangen ryddig, samtidig som man får plass til alt man trenger i hverdagen?

Under deler jeg noen tips som kan hjelpe deg på vei.

Tips: Snarveien til en innbydende og praktisk entré

Hvis du ønsker mine KONKRETE tips der jeg viser i detaljer hvordan jeg profesjonelt organiserer gangen hjemme og hos mine kunder, så vil jeg anbefale deg å kjøpe mitt minikurs "Organisering av gangen". Der får du ikke bare vite hva som bør gjøres, men også hvordan jeg gjør det. Du kan få umiddelbar tilgang til det nå ved å melde deg på her: www.smartorganisering.no/mm

Hvis du ønsker å spare tid og aller helst få noen hjem til deg for å få orden på gangen, så kan leie inn mine profesjonelle tjenester. Jeg lever av å tilby folk ryddehjelp hjemme, og har gitt mange familier økt glede og frihet i hverdagen.

Ok, her kommer tipsene til å få orden i gangen:

 

Kommode er både praktisk og hyggelig

Hvor er det mest naturlig å for eksempel legge fra seg post, nøkler, votter, luer, sko? Har du plass til en kommode i entreen, kan den ivareta mye av dette. Hva med en skuff hver til hvert barn hvor de kan ha luer og votter. De voksne kan også få en skuff hver eller en på deling, alt ettersom hva familien har behov for. De øverste skuffene kan da brukes som oppbevaringsplass til lommebøker, nøkler, post, reflekser etc. På toppen av kommoden kan du sette en plante/blomst og noe annet hyggelig for å skape en hyggelig atmosfære.

 

Lag systemer til barna i barnehøyde.

På den måten blir det lettere for dem å rydde etter seg selv. I tillegg blir de mer selvstendige og lære seg å klare ting selv fra tidlig av, og du sparer deg selv for mye jobb på sikt. Lag egne knagger for barna , som de rekker opp til, så de kan henge opp ytterjakken selv. Lag også en egen skohylle til barna, sånn at de enkelt kan rydde på plass egne sko. Alternativt kan du ha alle barneskoene i en stor kurv. Dette gjør det veldig enkelt for de å bare ”hive” skoene oppi der framfor utover hele gulvet.

 

Åpne eller lukkete skap?

Skoskap og klesskap er bedre enn åpne garderober hvis man ønsker et mer ”ryddigere” uttrykk. Men mange liker å ha jakker hengende åpent og lett tilgjengelig, uten å måtte åpne en skapdør først. Dette er smak og behag.

Alternativt kan du ha en knaggrekke fremme til de jakkene dere bruker til daglig, og resten kan henge inne i et garderobeskap. 

 

Speil 

Et speil er alltid praktisk når man skal ta en siste titt på vei ut dør. I tillegg er speil med på å forstørre rommet. Her må du velge ut fra hva du har plass til. Helspeil er kjekt hvis du har veggplass til det. Et alternativ er speil på skapdøren til garderobeskapet, hvis du har det.

 

Sittebenk med oppbevaring

En sittebenk er kjekt når du skal hjelpe barna med påkledningen. Velger du en med oppbevaring, kan den romme luer og votter. Den er også smart når du skal sette fra deg handleposene på vei inn. En lang hylle i sittehøyde med puter på og kurver under fungerer like bra som benk.

 

Nøkkelskap eller nøkkelknagg

Her kan du spare deg selv for mye kaos og mange leteaksjoner. Monter et skap til nøklene- det finnes mange flotte design å velge mellom - eller bare rett og slett noen knagger forbeholdt hus- og bilnøkler på veggen i entreen.

 

Skohylle

Skohyller holder orden på familiens mange sko. Man kan ha skoskap hvor skoene skjules inni, eller åpne hyller som gjøre det lettere for alle å finne frem til sine sko.Vil du ha en spare gulvplass og ha en strammere stil i gangen kan du lage skohyller inne i et garderobeskap eller under et konsollbord.

Plassbesparende tips

Har du en liten gang? Her er et par tips til å få mer ut av plassen og rommet

  • Utnytt høyden i rommet og veggplassen.
  • Lag en oppbevaringshylle over ytterdøren til sko
  • Bruk kroker på veggen til å henge opp ulike ting som paraplyer, hodelykter, reflekser etc.
  • Har du en smal gang, kan du henge opp jakkene på en knaggrekke i to høyder
  • Bruk flerbruksmøbler for å få mest mulig ut av rommet.

 

 
Er du fortsatt usikker på hvordan du skal løse dine entré-utfordringer?
Ta kontakt på [email protected] eller ring 92 25 16 87 for en gratis befaring.