Derfor må systemene dine stadig fornyes!

organisering rydding Sep 17, 2020

Du har ryddet og ryddet. Kvittet deg med store deler av rommet. Eller kanskje til og med hele huset! Du har laget deg gode systemer som gjør at hverdagen flyter lett, finner tingene dine og bruker lite tid på å rydde.

Men så, en vakker dag, snur det plutselig!
Du finner stadig ting der det ikke hører hjemme, og opplever at det blir liggende rot overalt.
Hva skjer? Har familien sluttet å bruke systemet som du har brukt sååå mye tid på å lage, og ikke minst lære de opp i?
Har de blitt late eller prøver de bare å lage mest mulig krøll for deg?

Ikke fortvil! Dette er veldig vanlig at skjer etter noen år! 
Grunnen til det er nemlig at vi som familier forandrer behov etter som barna vokser. 
Mens barna er små, fra de er født og fram til skolestart, er du inne i "småbarnsperioden".
Du må barnesikre hele huset og du må hele veien passe på at barna når opp/ikke når opp til ting. Barnevogn, barneseter, tripptrappstoler, babyleker, plastkopper etc. etc. er det som fyller huset.  

Plutselig, når alle barna har avsluttet barnehagetiden, er småbarnsfasen definitivt over, og alt småbarnsutstyr er bare å selge eller gi bort. Så lenge du ikke skal ha flere barn, er det like greit å kvitte seg med først som sist, i stedet for at det tar opp plass. 

Jo eldre barna blir, jo flere fritidsaktiviteter er de med på. Og med flere aktiviteter følger mer utstyr. Huset fylles på nytt. Og du trenger nye steder å lagre alt utstyret. Steder som er tilgjengelige i forhold til hvor hyppig alt skal brukes. I tillegg leker barna med andre typer leker, og babylekene er det da på tide å ta farvel med.

Systemene må rett og slett justeres og tilpasses det livet dere lever nå som barna har blitt større. Det er på tide å gå gjennom skap for skap og justere fortløpende når du ser at det ikke funker lenger. Kanskje har dere også mange av systemene i barnehøyde, dvs. småbarnshøyde. Kan være at dere også må justere disse systemene.

Det er altså ikke systemet ditt det er noe galt med! Det er barna som har blitt eldre og familiens behov som har endret seg!

Vil du ha hjelp til å få kontroll på situasjonen og få bukt med rotet som nå fortløpende sprer seg? 
Bli med i Organiseringsportalen, medlemsportalen som gir deg alle verktøy du trenger for å rydde og organisere hjemmet og bli kvitt rotet en gang for alle. Klikk deg inn her for å lese mer og melde deg inn!