Sånn kan du være i forkant i hverdagen

Det å ikke ha rutiner og systemer som er med på å opprettholde rutinene, kan skape kaos i hverdagen.

Vi mister oversikt, kontroll og vi føler at vi stadig henger etter!  Når vi stadig henger bakpå og føler at vi hele tiden ligger litt på etterskudd, blir vi ofte overveldet. Det tar energien vår og vi blir veldig slitne av det.

Her er 5 tips til hvordan DU kan være i forkant, og på den måten få en enklere hverdag!

  1. Planlegg uka di! 
    Alt fra hva som skal skje gjennom uka av aktiviteter, møter osv. Til hva dere skal spise!

Planlegging er alfa omega og ved å planlegge hele uka allerede på søndag, vet du hva som skjer til enhver tid og kan igjen legge til rette for det.

  1. Ukeshandle!
    Det har du nok sikkert hørt om mange ganger, og særlig i forbindelse med at det er mer økonomisk, men det beste med ukeshandling, enten det er å bestille mat...
Continue Reading...

Derfor må systemene dine stadig fornyes!

organisering rydding Sep 17, 2020

Du har ryddet og ryddet. Kvittet deg med store deler av rommet. Eller kanskje til og med hele huset! Du har laget deg gode systemer som gjør at hverdagen flyter lett, finner tingene dine og bruker lite tid på å rydde.

Men så, en vakker dag, snur det plutselig!
Du finner stadig ting der det ikke hører hjemme, og opplever at det blir liggende rot overalt.
Hva skjer? Har familien sluttet å bruke systemet som du har brukt sååå mye tid på å lage, og ikke minst lære de opp i?
Har de blitt late eller prøver de bare å lage mest mulig krøll for deg?

Ikke fortvil! Dette er veldig vanlig at skjer etter noen år! 
Grunnen til det er nemlig at vi som familier forandrer behov etter som barna vokser. 
Mens barna er små, fra de er født og fram til skolestart, er du inne i "småbarnsperioden".
Du må barnesikre hele huset og du må hele veien passe på at...

Continue Reading...

Vårrengjøring i garasjen

boden garasjen sportsboden Aug 14, 2020

Garasjen er ikke lenger bare et rom for bilen, men for mange har det blitt et ekstra rom med lagringsplass. Men, det som ofte skjer når man flytter inn et sted, er at man bruker garasjen som mellomlagringssted mens man holder på å innrede huset, uten at man har laget seg noe system i forkant. I tillegg er det en del utstyr som trengs og lagres der, man stuer mer og mer ting inn, gjerne ting man ikke vet hvor man skal gjøre av, og det hoper seg opp.

Bilen er det ikke en gang plass til, og jo mer hverdagen tar oss, jo mer utsetter vi opprydningen i garasjen. Vi ser jo ikke det rotet i hverdagen, annet enn når man må inn å hente noe, så det er lett å prioritere alt man må gjøre inne i huset i stedet. Men for mange er, og blir den en hodepine, og vi får ikke ordentlig ro i sjela før vi har tatt tak i det og ryddet opp og laget ordentlige system der.

Men, når man skal komme i gang å lage gode og...

Continue Reading...

Sånn får du med barna i ryddingen!

barn barnerom Aug 11, 2020

Mange av oss har opplevd å be barna om å rydde rommet sitt, for så å finne dem i lek i stedet for. Eller har de bare løftet alt opp fra gulvet og lagt det i hylla eller på senga, og den ser ut som et totalt kaos?

En av årsakene til dette kan være at vi har forskjellig oppfatning av hva rydding er, samt ulike forventninger til resultatet.
Du fikk kanskje også beskjed om å gå og rydde rommet ditt?
Eller sier du det til dine egne barn?

Vet barnet for eksempel hva du legger i rydding? Eller har du spurt barna om hva de tenker at rydding er?
Kanskje går vi i fellen ved å gjenta det foreldrene våre gjorde for å få oss til å rydde da vi var barn, uten å tenke over om det faktisk fungerte eller om det passer for våre egne barn?

Snakk med barnet om hva det innebærer å rydde. Spør du barnet, vil du antagelig finne ut at dere har ulik oppfatning, men ved å...

Continue Reading...

Sånn lykkes du med hjemmekontoret

Uncategorized Jan 31, 2020

Innimellom er det veldig deilig å kunne flytte kontoret sitt hjem og jobbe i ro og mak uten forstyrrelser. En hel dag i stillhet, ingen som som maser, kun deg og pc`n. Heaven!

Du rigger deg til ved spisebordet, men klarer rett og slett ikke komme til ro. Kanskje står det noe oppvask på benken, eller spisebordet er overfylt med aviser, papirer og barnas tegninger. Du tar en kjapp opprydning, og setter samtidig på en vaskemaskin. Kanskje går du også over soverommene og rer opp sengene før du endelig setter deg ned. Men plutselig er flere timer gått og du har fortsatt ikke kommet i gang. Dette skjer oss alle både titt og ofte, men hvordan kan vi unngå å måtte bruke halve dagen før vi kommer i gang? 

Eller er du kanskje på motsatt side, hvor du setter deg ned foran pc`n og blir så oppslukt at du glemmer fullstendig å ta pause? Utpå ettermiddagen er du så stiv og...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.