Blogg

Våre fysiske omgivelser påvirker vår mentale helse

Har du kjent på det at i det du kommer inn døra hjemme, går all lufta ut av deg og du kjenner deg veldig sliten og utmattet? Da kan det fort være at du har en gang, eller et helt hjem som tapper deg for energi.

Våre fysiske omgivelser påvirker oss mer enn vi aner, både bevisst og ubevisst. For at vi skal trives og føle oss vel, må vi for det første ha det praktisk og smart organisert rundt oss, sånn at vi slipper å bruke masse tid på å lete etter tingene våre, i tillegg til farger som gir oss det vi har behov for i ulike situasjoner. Men vel så viktig er det å ha en hyggelig atmosfære rundt oss.

I motsatt fall, kan vi bli stresset, slitne, utmattet og ofte syke.

En studie fra Princeton University Neuroscience Institute viste at personer med et rotete hjem opplevde økt utmattelse som et resultat av et rotete miljø. 

Studien viser også en...

Les mer...

Sånn kan du være i forkant i hverdagen

Det å ikke ha rutiner og systemer som er med på å opprettholde rutinene, kan skape kaos i hverdagen.

Vi mister oversikt, kontroll og vi føler at vi stadig henger etter!  Når vi stadig henger bakpå og føler at vi hele tiden ligger litt på etterskudd, blir vi ofte overveldet. Det tar energien vår og vi blir veldig slitne av det.

Her er 5 tips til hvordan DU kan være i forkant, og på den måten få en enklere hverdag!

  1. Planlegg uka di! 
    Alt fra hva som skal skje gjennom uka av aktiviteter, møter osv. Til hva dere skal spise!

Planlegging er alfa omega og ved å planlegge hele uka allerede på søndag, vet du hva som skjer til enhver tid og kan igjen legge til rette for det.

  1. Ukeshandle!
    Det har du nok sikkert hørt om mange ganger, og særlig i forbindelse med at det er mer økonomisk, men det beste med ukeshandling, enten det er å bestille mat...
Les mer...

Derfor må systemene dine stadig fornyes!

Du har ryddet og ryddet. Kvittet deg med store deler av rommet. Eller kanskje til og med hele huset! Du har laget deg gode systemer som gjør at hverdagen flyter lett, finner tingene dine og bruker lite tid på å rydde.

Men så, en vakker dag, snur det plutselig!
Du finner stadig ting der det ikke hører hjemme, og opplever at det blir liggende rot overalt.
Hva skjer? Har familien sluttet å bruke systemet som du har brukt sååå mye tid på å lage, og ikke minst lære de opp i?
Har de blitt late eller prøver de bare å lage mest mulig krøll for deg?

Ikke fortvil! Dette er veldig vanlig at skjer etter noen år! 
Grunnen til det er nemlig at vi som familier forandrer behov etter som barna vokser. 
Mens barna er små, fra de er født og fram til skolestart, er du inne i "småbarnsperioden".
Du må barnesikre hele huset og du må hele veien passe på at...

Les mer...

Sånn får du med barna i ryddingen!

Mange av oss har opplevd å be barna om å rydde rommet sitt, for så å finne dem i lek i stedet for. Eller har de bare løftet alt opp fra gulvet og lagt det i hylla eller på senga, og den ser ut som et totalt kaos?

En av årsakene til dette kan være at vi har forskjellig oppfatning av hva rydding er, samt ulike forventninger til resultatet.
Du fikk kanskje også beskjed om å gå og rydde rommet ditt?
Eller sier du det til dine egne barn?

Vet barnet for eksempel hva du legger i rydding? Eller har du spurt barna om hva de tenker at rydding er?
Kanskje går vi i fellen ved å gjenta det foreldrene våre gjorde for å få oss til å rydde da vi var barn, uten å tenke over om det faktisk fungerte eller om det passer for våre egne barn?

Snakk med barnet om hva det innebærer å rydde. Spør du barnet, vil du antagelig finne ut at dere har ulik oppfatning, men ved å...

Les mer...

Sånn lykkes du med hjemmekontoret

Innimellom er det veldig deilig å kunne flytte kontoret sitt hjem og jobbe i ro og mak uten forstyrrelser. En hel dag i stillhet, ingen som som maser, kun deg og pc`n. Heaven!

Du rigger deg til ved spisebordet, men klarer rett og slett ikke komme til ro. Kanskje står det noe oppvask på benken, eller spisebordet er overfylt med aviser, papirer og barnas tegninger. Du tar en kjapp opprydning, og setter samtidig på en vaskemaskin. Kanskje går du også over soverommene og rer opp sengene før du endelig setter deg ned. Men plutselig er flere timer gått og du har fortsatt ikke kommet i gang. Dette skjer oss alle både titt og ofte, men hvordan kan vi unngå å måtte bruke halve dagen før vi kommer i gang? 

Eller er du kanskje på motsatt side, hvor du setter deg ned foran pc`n og blir så oppslukt at du glemmer fullstendig å ta pause? Utpå ettermiddagen er du så stiv og...

Les mer...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.