Sånn kan du være i forkant i hverdagen

middagsplanlegging morgenrutiner organisering planlegging Oct 06, 2020

Det å ikke ha rutiner og systemer som er med på å opprettholde rutinene, kan skape kaos i hverdagen.

Vi mister oversikt, kontroll og vi føler at vi stadig henger etter!  Når vi stadig henger bakpå og føler at vi hele tiden ligger litt på etterskudd, blir vi ofte overveldet. Det tar energien vår og vi blir veldig slitne av det.

Her er 5 tips til hvordan DU kan være i forkant, og på den måten få en enklere hverdag!

 1. Planlegg uka di! 
  Alt fra hva som skal skje gjennom uka av aktiviteter, møter osv. Til hva dere skal spise!

Planlegging er alfa omega og ved å planlegge hele uka allerede på søndag, vet du hva som skjer til enhver tid og kan igjen legge til rette for det.

 1. Ukeshandle!
  Det har du nok sikkert hørt om mange ganger, og særlig i forbindelse med at det er mer økonomisk, men det beste med ukeshandling, enten det er å bestille mat på nett og få den levert på døra, eller om du selv går i butikken og handler for hele uka. Resultatet er uansett at du på denne måten har alt liggende klart i kjøleskapet når du skal lage mat, og trenger ikke bruke tid resten av uka, verken på å tenke på hva du skal lage til middag, eller å stresse deg innom butikken etter jobb.


 2. Smør matpakker kvelden i forveien og dekk frokostbordet når du først er i gang!
  Det kan jo være et tiltak når barna endelig er i seng, men du kan jo f.eks. gjøre det samtidig som du lager middag? Eller tar av bordet? Da er du jo allikevel på kjøkkenet. Dekk også frokostbordet når du først er i gang, så er det gjort!


 3. Legg fram klær til barna – for hele uka på søndag!
  Er du en av de som bruker masse tid på å lete etter sokker og truser om morgenen, eller diskuterer med datteren din i det uendelige om hva hun får lov å ha på og ikke?

  Test ut ukeshylla og legg ut klær for hele uka til barna allerede på søndag. Det sparer deg for mye tid, og ikke minst mas og diskusjoner på morgenen.
 4. Stå opp 15-30 min før de andre

Ja, jeg vet! Det er tungt, og dette kommer altså fra et skikkelig B-menneske!

Men på den måten får du tid til å samle deg selv, gjøre dine morgenrutiner i ro og mak og kan møte resten av familien på en helt annen måte enn når du har hodet under puta. For hva er ikke verre enn å bli vekket fra din dype søvn av en sinna og trassete 3-åring? 
Når du har rukket å få tid til å samle deg selv og nyte stillheten litt alene, kan du møte han på en helt annen måte. Ikke minst er det også en deilig måte å starte dagen på.