Våre fysiske omgivelser påvirker vår mentale helse

atmosfære miljø organisering rydd Apr 27, 2021

Har du kjent på det at i det du kommer inn døra hjemme, går all lufta ut av deg og du kjenner deg veldig sliten og utmattet? Da kan det fort være at du har en gang, eller et helt hjem som tapper deg for energi.

Våre fysiske omgivelser påvirker oss mer enn vi aner, både bevisst og ubevisst. For at vi skal trives og føle oss vel, må vi for det første ha det praktisk og smart organisert rundt oss, sånn at vi slipper å bruke masse tid på å lete etter tingene våre, i tillegg til farger som gir oss det vi har behov for i ulike situasjoner. Men vel så viktig er det å ha en hyggelig atmosfære rundt oss.

I motsatt fall, kan vi bli stresset, slitne, utmattet og ofte syke.

En studie fra Princeton University Neuroscience Institute viste at personer med et rotete hjem opplevde økt utmattelse som et resultat av et rotete miljø. 

Studien viser også en klar sammenheng mellom rot og depresjoner. Vi orker ingenting, vi tappes for energi og føler at vi ikke har overskudd til noen ting. Som regel forstår vi heller ikke hvorfor vi er så slitne, og leter ofte etter fysiske og medisinske årsaker.

Det går ofte utover de som er rundt oss. Når vi har det bra, har de rundt oss det bra! Når vi ikke har det så bra, påvirker det hele familien. Vi påvirker våre omgivelser, og omgivelsene påvirker oss.

 

Hvordan er hjemmet ditt? Er plassen godt utnyttet? Har du nok oppbevaringsmuligheter?
Har du smarte systemer som gjør hverdagen enklere gjennom hele huset?

Vi trenger gode systemer som gjør hjemmet smart og effektivt, i tillegg til at alle tingene trenger sin egen faste plass. Det må være systemer som gjør at du slipper å bruke masse tid på å rydde. Tenk å bli glad av å åpne skapdøra eller skuffen!

Hverdagen og uka blir også, på denne måten, mye enklere å planlegge og forberede fordi du nå har bedre oversikt over hva som befinner seg i skapene. For ikke å snakke om mye mer økonomisk! Du slipper å kjøpe ting du allerede har(som du vanligvis ikke finner) og du rekker å bruke opp mat før det går ut på dato, osv. osv.  

Har du dette i orden, er du virkelig langt på vei. Men dessverre er det ikke nok. Om hjemmet er smart og effektivt organisert, men rommene er triste og kalde, eller det er rett og slett feil farge, vil du ikke kunne slappe av og føle deg vel. 

Farger og atmosfære spiller en vesentlig rolle. 

Men brukes fargene feil, kan det påvirke deg negativt og tappe deg for energi i stedet for å gi deg energi.

En god atmosfære, vil jeg si er prikken over i`en. Bruk bilder, pynt, puter, planter og blomster for å løfte rommet og skape en hyggelig atmosfære, og du vil få et hjem du kommer til å elske! Det er jeg sikker på:-)

Masse lykke til!

Vi du ha ryddehjelp hjemme, samt inspirasjon og hjelp til å lage en god helhet? Ta kontakt med meg på 92251687