Ryddehjelp og organisering av kjøkken i privatbolig i Oslo gav kokkeglede og oppgradering av kjøkken

kjøkken kjøkkenet matglede organisering oslo ryddehjelp ryddeoppdrag rydding Jun 23, 2023

I en verden som har høyt tempo, oppdager mange at det å opprettholde et ryddig kjøkken er en utfordring. Dette var tilfellet for en kunde i Oslo, som søkte hjelp for å gjenopplive sin lidenskap for matlaging og invitere orden inn i sitt kjøkken. I denne casestudien vil vi se på hvordan Smart Organisering gjennomførte et vellykket rydde- og organisasjonsprosjekt, som forvandlet et kaotisk kjøkken til en inspirerende plass for matlaging.

Kunden var frustrert i telefonsamtalen

Med et kjøkken oversvømt med uorganiserte skuffer og skap, og matvarer som ble glemt fordi de var gjemt bort, opplevde kunden at matlaging hjemme hadde blitt en krevende oppgave i stedet for en glede. Fast bestemt på å endre denne situasjonen, tok kunden kontakt med Smart Organisering.

De største frustrasjonene var:

  1. Kjøkkenet var uorganisert med overfylte skap og skuffer.
  2. Det å lage mat hjemme var ikke gøy lenger.
  3. Lidenskapen for matlaging var borte. 

Rotet og mangelen på orden ødela kjøkkengleden

Den største utfordringen var å organisere og optimalisere utnyttelsen av plassen på kjøkkenet. Dette inkluderte å rydde vekk gamle, utgåtte varer og å gi hver ting en logisk plass. Dette er dessverre vanskelig for mange:

"Det er vanligere enn man tror at skuffer og skap er totalt kaos. Men heldigvis har Smart Organisering den bredeste og lengste erfaringen i Norge, med 250 gjennomførte prosjekter kan man trygt si at vi har sett alt. Ingen prosjekter er for store for oss, og løsninger finner vi alltid. Ved å hyre inn profesjonelle til å ta organiseringsjobben vil du ikke bare spare tid, du vil også sitte igjen med resultater som varer. Systemene blir skreddersydd til familien som bor der, og vi kan garantere at dette fører til en mindre stressende hverdag." sier  spesialkonsulent Janne Nesset-Kristiansen

Planlegging av løsningen 

Smart Organisering-teamet utarbeidet en omfattende plan som involverte befaring, samling av nødvendige produkter, grundig vasking, sortering og systematisk tilbakeføring av ting i skap og skuffer. Samt å merke alt slik at det ble lett å finne frem:

Her er de viktigste punktene for et ryddig kjøkken:

  1. Befaring for å planlegge og beregne nødvendige ressurser.
  2. Ta med nødvendige nye produkter fra varelageret.
  3. Grundig vasking, sortering og avhending av unødvendige ting.
  4. Systematisk tilbakeføring av ting i rene og organiserte skap og skuffer.
  5. Grundig merking for at det skal være lett å opprettholde orden i fremtiden.

En av teammedlemmene delte sin erfaring med prosjektet, "Hos denne kunden jobbet vi systematisk med kategori for kategori. Dette for å best mulig holde oversikt når det er mye å gjennomgå. Kjøkkenet som tidligere var kaotisk og uoversiktlig, ble forvandlet til en inspirerende og organisert plass. Nå har kunden full oversikt, og motivasjon til å lage mer mat hjemme."

Produkter som ble brukt for å organisere kjøkkenet riktig

I dette prosjektet ble det brukt produkter fra iDesign, som er kjent for deres fokus på bærekraft og bruk av resirkulert plast. Smart Organisering kunne gå god for disse produktene, da de har brukt dem over flere år i bransjen. Det er mange ryddige kjøkken og andre rom i Norge som har slike produkter fra iDesign.

Et ryddig kjøkken som innbyr til kokkeglede

Etter en dags hardt arbeid, var det tidligere kaotiske kjøkkenet nå et rom fylt med orden og formål. Kunden kunne nå glede seg over en inspirerende plass for matlaging, og var ivrig etter å utforske sin nyoppdagede lidenskap for matlaging hjemme.

Med et vellykket organisasjonsprosjekt forvandlet Smart Organisering et kaotisk kjøkken til et inspirerende og effektivt rom. Kjøkkenet var nå organisert på en måte som gjorde det enklere for kunden å finne frem enkelt, noe som økte deres motivasjon til å lage mat hjemme og reduserte muligheten for matsvinn.

Smart Organisering
Majorstuveien 33a
0367 Oslo

Epost: [email protected]
Telefon: 92251687