Sånn lykkes du med hjemmekontoret

Feb 01, 2020

Innimellom er det veldig deilig å kunne flytte kontoret sitt hjem og jobbe i ro og mak uten forstyrrelser. En hel dag i stillhet, ingen som som maser, kun deg og pc`n. Heaven!

Du rigger deg til ved spisebordet, men klarer rett og slett ikke komme til ro. Kanskje står det noe oppvask på benken, eller spisebordet er overfylt med aviser, papirer og barnas tegninger. Du tar en kjapp opprydning, og setter samtidig på en vaskemaskin. Kanskje går du også over soverommene og rer opp sengene før du endelig setter deg ned. Men plutselig er flere timer gått og du har fortsatt ikke kommet i gang. Dette skjer oss alle både titt og ofte, men hvordan kan vi unngå å måtte bruke halve dagen før vi kommer i gang? 

Eller er du kanskje på motsatt side, hvor du setter deg ned foran pc`n og blir så oppslukt at du glemmer fullstendig å ta pause? Utpå ettermiddagen er du så stiv og støl i kroppen, og energien daler. 

 

 

Her er noen tips til hvordan du kan lykkes med hjemmekontoret:

 1. Sørg for at du har et sted å sitte der du kan sitte i ro og fred uten å bli forstyrret av resten av familien, et sted hvor du heller ikke må rydde bort alt når de kommer hjem, men kan fortsette der du slapp etter middag hvis du har behov for det.
  Jobber du hjemmeifra fast, bør du ha et hjemmekontor, selv om det kun er et lite arbeidsbord på soverommet.

  2. Om du ikke har den muligheten, rydd opp i området der du skal sitte, kvelden før du skal ha hjemmekontor, og gjør det hyggelig der. En liten blomst hjelper mer enn
  du kanskje tror. Pass også på at du ikke har noe husarbeid hengende over deg som "plager deg" i underbevisstheten din. Gjør gjerne klesvasken ferdig kvelden før om du har mulighet.

  3. Sett deg mål for dagen. Skriv ned hva du skal være gjennom før dagen avsluttes. 
  Lag en prioriteringsliste og start med det viktigste først.

  4. Slå av alle varsler på facebook, instagram, mail og sett tlf på lydløs, så slipper du å bli distrahert når du skal jobbe fokusert.

  5. Jobb i fokusøkter. F.eks. Still inn klokken på 50-60 min og jobb fokusert fram til alarmen går. Det er utrolig hvor effektivt og fokusert du jobber. Belønn deg selv og fyll pausene med mat som gir energi, kanskje musikk som gir energi, stillhet, frisk luft. Finn det som passer for deg.  

  Og sist, men ikke minst, NYT en dag med ro og stillhet.