Vårrengjøring i hagen - klargjøring av uteplassen

hageliv organisering rydd rydding uteplassen vårrengjøring May 06, 2021

Våren var jo kommet for godt, trodde jeg, helt til jeg kikket ut av vinduet igår... Men, men, heldigvis ser det ut som det er forbigående og forhåpentligvis kan vi nyte litt hageliv til helgen igjen.

De fleste av oss er nok godt i gang med vårrengjøringen innendørs – men jeg tenkte jeg skulle komme med litt tips til hvordan du kan klargjøre uteplassen for den kommende sesongen. For selv om det er fristende å bare slenge ut putene i solveggen og nyte de etterlengtede solstrålene med en gang, så er jo sannheten den at de smaker ekstra godt i ryddige omgivelser! 

For at du lettere skal komme i gang med økten tenkte jeg å dele min egen to-do liste med deg. Den ser ut som følger:

  • Frem med høytrykkspyleren! Spyl platting og inngangsparti, og eventuelle hellelagte deler du måtte ha i hagen. Spyl av skitt og smuss og få frem de nydelige detaljene!

  • Trenger plattingen din litt ekstra kjærlighet? Ta frem slipemaskin og beis, og gi den omsorgen den fortjener FØR du tar frem alt av utemøbler. Det er så mye enklere å gjøre det i begynnelsen av sesongen ☺

  • Gi utemøblementet ditt en grundig rengjøring, med svamp og godt såpevann.

  • Påse at du har oppbevaring til puter og liknende, slik at det er enkelt å ta det frem når dere skal bruke det. Det finnes masse fine putekasser å få tak i nå!

  • Er det noe som mangler? Gå til innkjøp av det nå, tidlig i sesongen, så kan du nyte det hele vår- og sommer halvåret i stedet for å gå og irritere deg over det.

  • Sjekk over potteplantene. Har alle overlevd vinteren eller er det noen som bør byttes ut? Kanskje du skulle vurdere å koste på dem litt ny jord og kanskje en større potte? Jo bedre vekstvilkår jo deiligere planter får du!

  • Har du en hekk som trenger litt frisering eller kanskje litt påfyll av gjødsel?

  • Vurdere å spandere litt gjødsling på plenen slik at den blir fin og grønn? ☺
     

Det kan se mye ut, men sannheten er at alt dette rekker du på en helg. Inkludert vaffelpauser i solveggen! Aktiviser barna og la de ta del i så mye som mulig, og gjør det til en hyggelig prosess for både store og små. Har du som meg litt større barn kan du jo få dem til å vaske bilen for et ekstra tilskudd til lørdagsgodt-budsjettet? Vinn-vinn for alle parter, og nok et punkt krysset av listen din ;)

Etter èn helgs innsats skinner uteområdet om kapp med solen, og dere er klare for en deilig sesong i hagen eller på terrassen ☺ 

 

Sjekk forresten ut nettbutikken min www.ryddsmart.no dersom du trenger et servise som tåler hagelivet. Jeg har fått inn en nydelig serie med forskjellige kopper, skåler og tallerkener i BIO plast - perfekte til hagelivet og lange sommerkvelder!


Vårlig hilsen fra Janne:)