Organisering kjøkken

Synes du det er vanskelig å organisere kjøkkenet sånn at det både holder seg ryddig, og på en måte som gjør at du får utnyttet plassen mest mulig?

Mange opplever at de har et lite kjøkken og synes det er utfordrende å få nok plass til alt. Andre har et stort nok kjøkken, men synes allikevel det er vanskelig å å lage et godt system sånn at de også får utnyttet plassen på best mulig måte. Resultatet er det samme. Kjøkkenet blir fort rotete og man blir frustrert og irritert over at det ikke fungerer.

 

 

organisering kjøkken

Ulempene med et rotete kjøkken

Når man ikke klarer å skape et godt nok system på kjøkkenet, blir det fort rotete. Og et rotete kjøkken inspirerer ikke akkurat til matlaging. Å måtte flytte rundt på ting og rydde for å finne plass på benken er demotiverende og du blir kanskje mindre kreativ på kjøkkenet.

Et annet problem er at du mister oversikten over det du har i skuffene, noe som både går ut over lommeboka og miljøet. For eksempel, et uorganisert kjøleskap fører til at mange matvarer rekker å gå ut på dato før du får brukt det opp. Det samme gjelder hvis tørrmatskapet er overfylt og du har null oversikt. Du ender med å kaste unødvendig mye mat.

Et dårlig organisert kjøkken gjør at det også blir unødvendig mye "flying" på kryss og tvers for å hente ting, og du blir ineffektiv. Det vil si du bruker mye unødvendig tid som kunne vært unngått om kjøkkenet hadde vært lagt opp på en bedre måte.

Her noen tips som kan være til hjelp.


Løsningen er å organisere kjøkkenet riktig

Det er som regel ikke plassen det kommer an på, men hvordan kjøkkenet er organisert. Skuffer og skap må organiseres på en mer effektiv måte, og alt trenger en fast plass som gjør at det både blir enklere å rydde, men også gjør det enklere å holde orden.

Men det er også viktig å gå gjennom hver skuff og hvert skap, og se om det er noe du kan kvitte deg med. Og det er det helt sikkert. Ofte har vi både to og tre av de samme tingene. Og er du en av de som liker å lagre litt ekstra matvarer, kopper, glass, tallerkener etc. som ikke brukes idag, men som du en dag kan få bruk for bruk for? Dette er faktisk veldig vanlig, men også unødvendig bruk av plass når du har lite plass. Så her er det helt sikkert mulig å kvitte seg med alt overflødig og heller skape et hjem til de tingene du trenger mest.

 

Tips! Snarveien til et organisert kjøkken

Hvis du ønsker mine KONKRETE tips der jeg viser i detaljer hvordan jeg profesjonelt organiserer kjøkkenet hjemme og hos mine kunder, så vil jeg anbefale deg å kjøpe mitt online kurs - Organisering av kjøkkenet.

Der får du ikke bare vite hva som bør gjøres, men også hvordan jeg gjør det. I detalj. Du får mange smarte konkrete tips og idéer basert på min lange erfaring med organisering av kjøkkenorganisering. Du kan få umiddelbar tilgang til det nå ved å melde deg på her: MINIKURS

Hvis du ønsker å spare tid og aller helst få noen hjem til deg for å få orden på kjøkkenet, så du kan leie inn mine profesjonelle tjenester. Jeg lever av å tilby folk ryddehjelp hjemme, og har gitt mange familier økt glede og frihet i hverdagen.

Ok, her kommer tipsene til å få orden på kjøkkenet:

Hvordan jeg rydder og organiserer kjøkken

Når jeg rydder og organiserer hos kunder, starter jeg med å legge en plan for hvordan det skal se ut helt til slutt. Å bruke god tid på planleggingen av organisering er viktig for at du skal slippe å bruke masse tid på rydde ting fram og tilbake. Deretter tømmer jeg alt av hyller, skap og skuffer, og setter det utover benken for å få oversikt.

Hvordan plassere ting på kjøkkenet

Et tips til hvor hvordan du kan plassere tingene smart for å få kjøkkenet mest effektivt, er å tenke på hvor du utfører de ulike aktivitetene. Dette er viktig i kjøkkenorganisering. Plasser så ting i nærheten av der du utfører aktivitetene. For eksempel, i nærheten av der du står og baker, er det lurt å plassere bakeutstyr, og bakeartikler. Eller der du lager mat, er det smart å plassere kjøkkenredskap, krydder etc. Kaffe og te plasseres i nærheten av kaffemaskina osv.

Organisere kjøkkenskuffer

For å holde mest mulig orden i skuffen, er det lurt å dele den opp i flere deler, og dele inn i kategorier. Dette kan gjøres enten med skuffeinndelere, eller med bokser og kurver. Skuffeinndelere får du tak i hos mange kjøkkenleverandører, men ikke alle. Det er også mulig å få tak i slike inndelere på nettet.

Personlig synes jeg at bokser og kurver i ulike størrelser gjør samme nytten, og noen ganger fungerer de til og med bedre. Slike oppbevaringsbokser/ kurver får du kjøpt i alle størrelser og kvalitet på de fleste steder. Antakeligvis har du også bokser allerede liggende, som du bruker til andre ting. Finn ut hva du trenger for å plassere tingene dine der du vil ha dem, og anskaff dette. Da blir skuffen ryddig.

Organisere skap

Om kjøkkenet ikke er altfor gammelt, vil jeg anbefale at du bytter ut alle hyller med skuffer der det er mulig. På den måten blir det enkelt å få tak i det som står helt bakerst. Det er utfordrende å både få tak i, og vite hva som er bak det som står foran på hyller. Det blir fort rotete med mange ting på en hylle, men en skuff ofte blir mer ryddig og oversiktlig. Da kan man ofte utnytte ledig plass bedre også. Derfor foretrekker jeg skuff fremfor hylle.

Organisere hjørneskap kjøkken

Hjørneskap er for mange et skikkelig hodebry, fordi det er et skap som er vanskelig å få organisert på en god måte. Hjørneskap er dype, noe som gjør det veldig vanskelig å få god nok oversikt. På en annen side rommer de mye, så hvis det organiseres på en smart måte, kan du få inn ganske mange ting i hjørneskapet.

Det finnes flere måter å løse dette på. Og vi kan dele det opp i overskap og benkeskap, da disse organiseres på forskjellig vis. I et benkeskap er det lurt å få satt inn en karusell, og helst en karusell som du kan dra ut i rommet. På den måten får du enkelt tak i alt du trenger til enhver tid. Her er det fint å oppbevare for eksempel kjeler og stekepanner.

Har du flere hjørnebenkeskap, kan du oppbevare store kjøkkenmaskiner her, og ting du ikke bruker så ofte. Om du ikke har mulighet til å sette inn en karusell, kan du allikevel oppbevare store og plasskrevende ting helt bakerst i skapet. For eksempel kjøkkenmaskin, store bakeboller, store suppekjeler o.l. På den måten får du utnyttet denne plassen også bedre.

I et hjørne-overskap er utfordringen at skapet går skrått innover, og sidene blir vanskelig å få utnyttet, eller at du ikke får tak i det som står helt bakerst. Dette kan også løses på ulike måter, men også her er det lurt å lagre det som ikke brukes så ofte, eller du kan bruke en "Lazy Susan" snurrebrett, som hjelper deg med å få tak i det som står bakerst.

 


Vil du ha hjelp til å organisere hjemmet eller ditt kjøkken?
-Det kan jeg hjelpe deg med!
Jeg er spesialist på organisering og hjelper med å få hjemmet slik du vil ha det.
Ta kontakt på tlf 92 25 16 87 eller send mail til [email protected] for en gratis befaring!