Hvordan skape systemer i en travel hverdag?

5minutter kjøkkenet organisering småskritt system May 10, 2021

 

Små skritt tar deg også til målet! Det er mitt mantra i en travel hverdag!

Mange synes det er vanskelig å komme i gang med å rydde hjemme og organiseringen fordi "hverdagsryddingen" tar så mye tid at man rett og slett aldri rekker å starte på selve organiseringen. Det er noe jeg hører hver gang jeg er hjemme hos kunder. Hverdagen tar dem, og de får aldri tid til å gå dypere til verks og få skapt de gode gunnsystemene.

Hverdagen er travel for de fleste av oss! Men det betyr ikke at det er umulig å skape et godt system uten å måtte jobbe til langt på natt hver dag eller bruke alle helger og ferier til å rydde. Eller, noe jeg ofte ser; at far tar med barna på tur eller på hytta en helg sånn at mor kan få ryddet. Det er jo skikkelig urettferdig, og i mine øyne, heller ikke nødvendig.

Som profesjonell organiserer, er jeg brennende opptatt av at rydding og organisering skal være enkelt og overkommelig, og at det skal være mulig å utføre i hverdagen! Men, hvordan skal vi få til det, lurer du kanskje på? Rotet hoper seg jo opp hele tiden og hverdagen er så fullpakket!

Ja, et grunnsystem må på plass sånn at det blir letter å holde det ryddig. Og det er mulig å skape det også i en travel hverdag.

Her er noen god tips til hvordan du kan løse det!

Trikset er å ikke gape over for mye, men å heller dele alle prosjekter inn i mindre deler. Du MÅ ikke rydde hele kjøkkenet på èn gang. Det vil jo ta mange timer! Del det heller alle skuffer og skap inn i enkeltdeler. Skriv opp alle delene inn i to-do-lista di istedet for å skrive opp hele prosjektet som ett punkt. Deretter kan du ta fem minutter her og der og få ryddet og organisert skuffer og skap, eller til å få unna andre oppgaver på to-do-lista di mens du venter på at risen til middagen skal koke ferdig.

Lag deg en liste over oppgaver du ikke bruker mer enn 5 minutter på og heng opp på kjøleskapet! Jeg lover deg at du vil komme på veldig mange ting.

Her er et par forslag!

  • Rydd i krydderhylla
  • Vann planter
  • Vaske mikrobølgeovnen
  • Tøm oppvaskmaskinen
  • Rydd i kildesorteringsskapet
  • Brett en kurv med håndklær
  • Se om du finner 5 ting du kan kvitte deg med i en av skuffene
  • Rydd opp i "påleggsboksen"
  • Gå gjennom og kvitt deg med klær fra èn skuff
  • Rydd opp i kurven med luer og votter og fjern alle enslige votter

 

Hvilke 5 minuttere skal du ta idag?

Tips. Slik får du ryddehjelp fra barna

Masse lykke til!

Klem Janne:)

PS! Om du fortsatt ser at du ikke har tid eller kapasitet til å få skapt de nødvendige grunnsystemene, er det bare å ta kontakt på 92251687 så kan jeg komme gi deg ryddehjelp hjemme, og evt komme over den verste kneika:)